fbpx
hjärnan eller intuitionen

Medvetenhet- vad vi vill med huvudet eller med magen?

Jag hamnade i ett samtal med en närstående till mig där jag försökte förklara detta med att tänka med huvudet o magen. Att tolka av min lyssnare så blev det väldigt hokus pokus för hen. Vad?! Detta har lite grann fastnat hos mig. Det gäller ju att göra saker begripliga.

Vårt medvetande- vår hjärna tänker hela tiden, den analyserar för att skydda oss från fara och kalkylerar och analyserar hela tiden dåtid, nutid och framtid. Allt för att vi ska överleva (evolutionärt). Idag lever vi ett samhälle som gör det lättare att överleva, och våra dagliga tankar och oro handlar (som tur är) sällan om liv och död.

Att vara medveten om vad hjärnan tänker och kunna styra det medvetet åt det håll som gynnar oss på ett positivt sätt, som stärker oss och som får oss att släppa oron- DET är att vara ”mindful”= medveten. När vi låter hjärnan styra så är vi mycket uppe i huvudet. Om vi bara kommer ner i magen- intuitionen, den inre kompassen som har väldigt mycket erfarenhet så kan vi i många fall ta bättre beslut. Beslut som inte bara ser bra ut på pappret (utifrån analyserande, andras tyckande och vårt konsekvenstänkande) utan beslut som också KÄNNS bra och får oss att MÅ bra LÅNGSIKTIGT.

⁉️Prova ibland att inte analysera så mycket och kör på känsla och berätta gärna om skillnaden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *