fbpx
If how to were enough, we´d all be skinny rich and happy.

Vad behöver du?

If "how to:s" were enough, we´d all be skinny, rich and happy"

Alla flöden vi har i sociala medier, i tidningar är fyllda med tips och råd och hur man ska träna, leva sunt, äta sunt, få balans i livet, komma ur depression, leva i nuet, leva hälsosamt.

Var börjar jag?

Jag kan själv ibland bli förvirrad i allt detta och känna: ”woooh, var börjar jag?” Det som då händer istället för de flesta av oss är att vi hamnar i handlingsförlamning, och lever vidare i vårt liv, och satsar på att överleva istället för att LEVA. Lever enligt någon annans förväntningar, krav och önskemål.

Den verkliga vardagen

Dagarna går, livet springer förbi, och plötsligt har ett år gått och livet ser precis likadant ut som det gjorde för ett år sedan. Ekorrhjulet snurrar på, vakna, lämna på förskolan, stressa till jobbet, hantera möten och mail och stressa i sig lunchen för att maximera arbetsdagen, kanske klämma in en träning där också, för att sedan springa och hämta barn, laga middag, lägga barn, och sedan antingen landa i soffan och pusta ut eller slå upp datorn och jobba vidare för att vi inte hann med vår 8-timmars arbetsdag. Så här ser det ut för måååånga av oss. Och på toppen av detta läser vi om allt det vi borde göra, röra oss mer, meditera, umgås med gamla vänner, hitta nya vänner och också hinna med att ta hand om oss själva, hitta vår egentid.

NO WONDER vi är stressade idag!?!

Aktiva val

Jag pratade med en annan mamma häromdagen och sa att ibland får man kanske finna sig i ACCEPTANS. Men innan vi gör det behöver vi välja AKTIVT hur vi vill leva vårt liv och vad vi lägger tid på och hur vi prioriterar den tid vi har, så det inte bara blir som det blev och vi ska acceptera det för vad det är.

Att inte glömma bort att faktiskt vara SNÄLLA MOT OSS SJÄLVA. Se det som vi hinner – med en känsla av ”win” och det vi inte hann – med acceptans och icke-dömande.

Så istället för att ge dig tips och råd på hur du ska göra i ditt liv tänkte jag ställa lite frågor till dig:

  • Vad VILL DU?
  • Vad behöver DU idag? Vad behöver DU närmaste veckan/månaden/året?
  • Lek med tanken: Om du skulle få det som du vill ha och behöver, hur känner du då? Hur mår du då? Vad tänker du då om dig själv och ditt liv? Hur ser din verklighet ut då?

Hur lätt känner du dig då? Hur andas du? Hur håller du kroppen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *